top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky.

Aktualizováno: 7. 5. 2021

Je jasné, že matky majú skvelý time-management. Počas spánku bábätka chcú stihnúť čo najviac. Všetky činnosti, ktoré sa ťažko robia, keď je bábo hore. Napríklad kontinuálne sa povenovať sebe.


Môj dnešný čas som využila takto:


30 minút cvičenie podľa super appky FitOn

5 minút rýchla sprcha

10 minút krémovačka tela, čistenie a masáž tváre, dva cviky tvárovej jogy, vlasy a jemná linka na oko - niekedy mi aj takáto malá úprava urobí veľkú radosť

15 minút príprava obeda (s fotením storky z varenia rovno na istagram)


Potom prišlo na rad pohojdanie mrnčajúceho bábätka v kočiari a keďže znovu zaspal, mohla som si vkľude vybaviť kuriéra, najesť sa, upratať kuchyňu a dokonca začať písať tento blog. Mám šťastie, už spí tri hodiny.


Aký rýchly obed som si pripravila? Zdravý, vitamínový a strašne dobrý.



Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky.


2-3 hrste šalátových listov (ja som použila bio mix z Yeme)

1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate (ja som použila kučeravú)

5-6 stoniek koriandru

1 varená cvikla, nakrájaná na kocky

1 cuketa, nakrájaná na plátky

4 plátky kozieho syra na grilovanie (predáva pani v stánku v Starej Tržnici), ako náhrada skvele poslúži aj haloumi syr

soľ

olivový olej

sézamové semienka

bageta


Do panvice nalejeme olivový olej, ktorý osolíme. Do zohriateho oleja dáme cuketu a opečieme z oboch strán. Hotovú cuketu dáme na tanier. Do tej istej panvice dáme syr a opečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier. Opäť použijeme tú istú panvicu a zľahka ohrejeme uvarenú cviklu.


Zálievka


2 čl panenského olivového oleja

1/2 čl sójovej omáčky (môžeme nahradiť soľou podľa chuti)

1 čl kokosového sirupu (alebo iného tekutého sladidla)

1/3 čl horčice


Všetky ingrediencie poriadne zmiešame v pohári.


Začneme servírovať. Do misky si dáme šalát zmiešaný s bylinkami. Na kraje poukladáme ohriate o opečené ingrediencie. Ak máte chuť na sýtejšiu verziu, tak ako ja, opečte si k šalátu aj bagetu alebo kvalitný kváskový chlieb. Šalát zelejeme zálievkou a posypeme sézamovými semienkami.


Dobrú chuť.


115 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page