top of page

Raw pizza? Prečo nie!


Pripravili sme pre vás pripravenú príjemnú zmenu – Raw Pizzu. Veď predsa raw nie sú len torty a zákusky. Chuťové bunky rovnako potešia aj slané recepty, medzi nimi napríklad aj taká raw pizza. Väčšina detí pizzu jednoducho miluje, a tak by ste vašich drobcov nemali mať problém presvedčiť aspoň ju ochutnať. Vo finálnej verzii táto veľmi zdravá pizza chutí ako kreker alebo chips s paradajkovou omáčkou. Ochutnali sme aj my a dávame palec hore!

Raw pizza

Cesto 3 väčšie cukety 1 veľká paradajka ½ pohára sušených paradajok 1 PL oregano 1 pohár tekvicových jadierok 2 medjool datle

Z dvoch cukiet si spravte špagety. Zvyšné ingrediencie zmixujte dokopy, primiešajte do špagiet a dajte do sušičky. Proces sušenia trvá asi 24 hodín. Nezabudnite pizzu v polovici pretočiť na druhú stranu.

TIP: Pizzu môžete sušiť aj v rúre, a to tak, že necháte pootvorené dvierka a nastavíte teplotu pod 50 stupňov. V lete sa výborne suší na slnku.

Krémová omáčka 1 pohár kešu orieškov (namočiť) ½ pohára tekvicových semienok (namočiť) 1 a ½ pohára čerstvej červenej papriky 2 strúčiky cesnaku 1 PL lahôdkového droždia (nemusí byť) čierne korenie soľ

Ingrediencie spolu vymixujete a natrite na pizzu.

Svieža paradajková omáčka 400 g cherry paradajok 12 sušených paradajok, ak nie sú v oleji, tak namočiť na noc do vody (z toho 2 PL nakrájať najemno) hrsť čerstvej bazalky (z toho 2 PL nakrájať najemno) voda

Všetko vymixujte a primiešajte nakrájané sušené paradajky a bazalku. Natrite na krémovú omáčku.

Ktoré ingrediencie sa hodia na raw pizzu?

S týmito ingredienciami nikdy nešliapnete vedľa:

Sušené paradajky Uhorky Baby špenát Jarná cibuľka Čerstvé paradajky Bazalka

Dobrú chuť!

117 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page