top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Raw Kapustnica od 100% food


Ak ste hľadali, určite ste našli niekoľko receptov. Plus mínus sa podobajú. TENTO je však pekne nafotený a zároveň vyzerá, že bol aj jeden z prvých uverejnených na slovenských foodblogoch. Určite si prezrite celú stránku. Nájdete tam všelijaké fajnotky :) Ten boršč je moja nová výzva.

Pre prípad, že by stránku zrušili, kopírujem ho tuto:

POTREBUJETE:

KYSLÁ SMOTANA 1 hrnček kešu orechov (namočených cez noc a prepláchnutých vo vode) šťava z 3/4 limetky (cca 1.5 polievkovej lyžice, 0.25 dcl) 1/2 čajovej lyžičky soli (morskej či himalájskej) 1/3 – 1/2 hrnčeka vody

HUBY 2 veľké portobello huby nakrájané na cca 2.5cm x 0.5 cm kúsky 2-3 pretlačené strúčiky cesnaku (závisí od veľkosti) 1/4-1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce 1/3 hrnčeka sójovej omáčky 1 polievková lyžica sezamového oleja (môžete nahradiť tekvicovým) šťava zo 1/4 citróna čierne korenie

KYSLÁ KAPUSTA 500g kyslej kapusty 2 polievkové lyžice sójovej omáčky 1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce 1 polievková lyžica cesnakového oleja (môžete nahradiť olivovým) 4 ks sušených sliviek (zaliať vodou na 1 hodinu, aby zmäkli)

ZÁLIEVKA NA KAPUSTNICU 1-1.25 hrnčeka vody z kapustnice (ak nemáte dostatočné množstvo, doplňte vodou zo sušených sliviek) 3 sušené slivky (zaliať vodou na 1 hodinu, aby zmäkli) 2 sušené huby 1 väčší strúčik cesnaku 2 polievkové lyžice kyslej kapusty 2cm hrubé koliesko čerstvej červenej papriky 1 čajová lyžička mletej papriky (ak máte údenú papriku, použite tú) 1/4-1/2 čajovej lyžičky kvalitného chili korenia 3/4 čajovej lyžičky drvenej rasce 2 polievkové lyžice lahôdkového droždia 2.5 polievkovej lyžice sójovej omáčky soľ podľa chuti

Všetky prísady na kyslú smotanu rozmiešajte spolu v mixéry do hladka.

Nakrájané huby posypte koreninami, pridajte cesnak a zalejte olejom, sójovou omáčkou a šťavou z citróna. Všetko spolu dobre premiešajte, nechajte chvíľu odstáť a dajte sušiť do dehydrátora. Po 4 hodinách by mali byť huby akurát a pekne voňať. Ak nemáte dehydrátor, nechajte ich 4 hodiny na radiátore.

Z čerstvej kyslej kapusty zlejte vodu a odložte ju bokom, pretože ju budete potrebovať na zálievku. Precedenú kapustu nakrájajte na menšie kúsky a vidličkou ju premiešajte s nakrajanými slivkami, sójovou omáčkou, olejom a rascou. Odložte bokom odstáť.

V mixéry spolu rozmixujte všetky prísady na zálievku.

Finále! Kyslú kapustu rozdeľte do misiek, podlejte zálievkou, pridajte huby a vrch ozdobte kyslou smotanou.

Foto: zo stránky www.100-percent-food.com

130 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page