Potrebujeme:
5-10 ks červených mäsitých paprík
3-5 strúčikov cesnaku, pretlačeného
panenský olivový olej na prekrytie paprík
soľ
Ako na to:
1. Papriky umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vyberieme jaderník. Osušíme a ukladáme na plech na pečenie.
2. Dáme do vyhriatej rúry - funkcia Grill 270 stupňov. Pečieme asi 15 minút alebo dovtedy, kým sú na povrchu čierne a vyduté.
3. Plech vyberieme. Prikryjeme druhým plechom a necháme vychladnúť. Papriky sa sparia a lepšie sa budú šúpať.
4. Papriky odkryjeme. Jednoducho ošúpeme spečenú šupku. Takto olúpané papriky ukladáme do fľaše alebo inej nádoby. Ja mám rada jánske sklo alebo menšie sklenené nádobky na ukladanie potravín.
5. Pripravíme si zálievku z olivového oleja, soli a cesnaku zmiešaním ingrediencií. Zalejeme papriky. Aby sme si boli istí, že cesnak a soľ sa dostali všade, môžeme jemne rukou papriky premiešať.
6. Skladujeme v chladničke.
A keď sa teraz pýtate, na čo vám také papriky budú, sledujte recepty ďalej, určite sa tam papriky objavia.
Commentaires