Aj vy čakáte na leto a na kopce domácich, ideálne od slnka teplých červených, šťavnatých a zrelých paradajok? Dajú sa jesť len tak, ako jablko, alebo tie malé ako hrozno. Minulý rok som sa na ne namotala ešte viac pri tom, ako som sledovala svoju neter Emmku, ktorá s neskutočným pôžitkom jedla chlieb s maslom, paradajkou a soľou. Áno, v jednoduchosti je krása. A tú udržíavam aj pri tomto šaláte.
Potrebujeme: paradajky, panenský olivový olej, morskú soľ a nejakú dobrú čerstvú bylinku.
Postup: Nakrájame paradajky na väčšie kúsky. Posolíme ich a polejeme olivovým olejom. Bylinku nasekáme nadrobno a opatrne zamiešame. A akú bylinku? Ja som tuto v Paname našla Culantro / mexický koriander. Chutí ako koriander, ale vyzerá ako hrubší púpavový list. Vraj podporuje trávenie a chuť do jedla. To sa hodí, keďže môj Viki sa rozhodol chudnúť.
Môžete však použiť bazalku, oregano či klasický koriander. Ja som tu zatiaľ nič iné nenašla.
Tento šalát sa hodí ako príloha napríklad k Brokolicovým špagetám, len tak na večeru (ak chudnete ako Viki) alebo vlastne k hocičomu.
Commenti