Už dlho ma (hlavne muži) prosili, či neurobím aj slaný raw koláč. Priznám sa, veľmi sa mi do tohto experimentu nechcelo. Bála som sa výsledku. Ostali mi však zvyšky z polievky "mäsíčko a kyslá smotana", tak som si povedala, že z nich bude ten slaný koláč perfektný.
Z akej polievky? Raw boršč od 100percentFood. Čerstvý bol skvelý, sýty, dokonalý. Myslela som, že aj mužovi zachutí, ale niekoľkohodinové státie mu neprospelo, preto odporúčam pripraviť a zjesť.
Mäsíčko poslúžilo ako korpus, smotana ako krém. Ideálne ak si jedlo urobíte ako ja. Najskôr polievku, potom slaný pie. Nič sa nezvýši.
Slaný paradajkový raw-pie
KORPUS/MÄSÍČKO
1 hrnček vlašských orechov (namočených cez noc a prepláchnutých vo vode)
1 PL sójovej omáčky
2 ČL sušeného majoránu
1 ČL drvenej rasce
1 pomletý strúčik cesnaku
V pôvodnom recepte mäsíčko odporúčajú nasekať nahrubo a použiť do boršču, prípadne dať do sušičky a používať do šalátov. Ja som zmes pomixovala najemno a vtlačila do mini formy na mini pie. Ten korpus by sa dal tiež vysušiť, ale nechcelo sa mi už čakať na výsledok :)
KÔPROVÁ SMOTANA
1 hrnček kešu (namočených aspoň 4 hodiny)
šťava z 3/4 limetky
1/2 ČL soli
1/3 až 1/2 hrnčeka vody
veľa kôpru (ideálne čerstvého)
Všetko okrem kôpru som rozmixovala a potom primiešala, v mojom prípade sušený kôpor. Ak použijete v recepte citrón namiesto limety, asi ho budete musieť dať viac. Pre smotanu platí to isté, čím čerstvejšia, tým lepšia.
Na spodok korpusu som nakrájala cherry paradajky a nakrájanú jarnú cibuľku. Zaliala kôprovou smotanou a ozdobila paradajkami. Zeleninou netreba šetriť, paradajky sa k tejto kombinácii výborne hodia. Ku koláču by sa hodil ešte úplne jednoduchý zelený šalát.
Prajem dobrú chuť a keď si ho urobíte, dajte mi prosím vedieť, či chutil. A ak skúsite Boršč, dajte vedieť 100%Food. Určite sa potešia.
Comments