top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Slaný paradajkový raw-pie


Už dlho ma (hlavne muži) prosili, či neurobím aj slaný raw koláč. Priznám sa, veľmi sa mi do tohto experimentu nechcelo. Bála som sa výsledku. Ostali mi však zvyšky z polievky "mäsíčko a kyslá smotana", tak som si povedala, že z nich bude ten slaný koláč perfektný.

Z akej polievky? Raw boršč od 100percentFood. Čerstvý bol skvelý, sýty, dokonalý. Myslela som, že aj mužovi zachutí, ale niekoľkohodinové státie mu neprospelo, preto odporúčam pripraviť a zjesť.

Mäsíčko poslúžilo ako korpus, smotana ako krém. Ideálne ak si jedlo urobíte ako ja. Najskôr polievku, potom slaný pie. Nič sa nezvýši.

Slaný paradajkový raw-pie

KORPUS/MÄSÍČKO

1 hrnček vlašských orechov (namočených cez noc a prepláchnutých vo vode)

1 PL sójovej omáčky

2 ČL sušeného majoránu

1 ČL drvenej rasce

1 pomletý strúčik cesnaku

V pôvodnom recepte mäsíčko odporúčajú nasekať nahrubo a použiť do boršču, prípadne dať do sušičky a používať do šalátov. Ja som zmes pomixovala najemno a vtlačila do mini formy na mini pie. Ten korpus by sa dal tiež vysušiť, ale nechcelo sa mi už čakať na výsledok :)

KÔPROVÁ SMOTANA

1 hrnček kešu (namočených aspoň 4 hodiny)

šťava z 3/4 limetky

1/2 ČL soli

1/3 až 1/2 hrnčeka vody

veľa kôpru (ideálne čerstvého)

Všetko okrem kôpru som rozmixovala a potom primiešala, v mojom prípade sušený kôpor. Ak použijete v recepte citrón namiesto limety, asi ho budete musieť dať viac. Pre smotanu platí to isté, čím čerstvejšia, tým lepšia.

Na spodok korpusu som nakrájala cherry paradajky a nakrájanú jarnú cibuľku. Zaliala kôprovou smotanou a ozdobila paradajkami. Zeleninou netreba šetriť, paradajky sa k tejto kombinácii výborne hodia. Ku koláču by sa hodil ešte úplne jednoduchý zelený šalát.

Prajem dobrú chuť a keď si ho urobíte, dajte mi prosím vedieť, či chutil. A ak skúsite Boršč, dajte vedieť 100%Food. Určite sa potešia.

99 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page