Rýchla. Chutná. Sýta. Dokonalá. Vegánska. Bezlepková.
Čo potrebujeme?
1 cibuľa, najemno nakrájaná
3cm zázvoru, najemno nakrájaného
3 strúčiky cesnaku, pretlačené
2 PL panenského olivového oleja
2 zemiaky, nakrájané na kúsky
500-700g mrkvy, očistenej a nakrájanej na kúsky
250 ml kokosového mlieka
voda
2čl soli
1 PL korenia nigella sativa / černuška
1čl kurkumy
1/4čl čierneho korenia
pár kvapiek citrónu
čerstvý koriander, nasekaný
Ako na to?
Cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme zázvor a cesnak. Krátko orestujeme a premiešame.
Pridáme zemiaky a mrkvu. Restujeme. Keď sa nám začnú suroviny lepiť na spodok hrnca, podlejeme ich vodou. Varíme, kým nie sú al dente, teda trošku chrumkavé. Pomixujeme.
Do hrnca prilejeme kokosové mlieko a vodu podľa potreby. Každý má rád inú hustotu polievky. Od množstva pridanej tekutiny záleží aj množstvo korenia, ktoré po prevretí môžeme pridať. Varíme cca 10 minút.
Ja milujem rímsky kmín, možno som ho do receptu dala aj viac, ako 1 polievkovú lyžicu. Skúste pridávať.
Pri servírovaní môžete polievku pokvapkať jemne citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.
Deti milujú krutóny, ja zas tekvicové semienka. Čo si dáte vy?
Comments