Čo už v takomto teple môžme jesť? Napríklad pohánkové palacinky, bobule a zmrzku. Palacinky urobil môj brat, boli jemné a krehučké. Použil pohánkovú múku, rastlinné mlieko, vajce, štipku sódy bikarbóny a štipku soli. Urobil cesto - musí byť vláčne. Ak v palacinkách ešte nemáte prax, podľa prvej palacinky ľahko zistíte, či máte ideálnu konzistenciu.
Top tohto jedla však je zmrzlina bez cukru a mlieka. Ako na to?
Jahodová zmrzlina
4 zmrazené zrelé banány
jahody
Banány pokrájajte na kúsky a dajte zmraziť. Potom všetko spolu rozmixujte mixérom vhodným na drvenie ľadu. Ak ste to ešte nikdy neskúšali, možno vás prekvapí to, že rozmixovaný zmrznutý banán má úplne rovnakú konzistenciu ako zmrzlina. A ak práve nemáte po ruke jahody, skúste iné ovocie. Alebo vanilku. Alebo škoricu. Fantázii sa medze nekladú.
POZOR! Zmrzka sa rýchlo topí, preto ju robte tesne pred podávaním.
Comments