Letné obedy sú zaujímavejšie, keď máte dobrú zbraň. Tentokrát doslova - SMOKING GUN od SAGE SK! Áno, je určená na revolúciu. Takú malú, domácu. Vo vašom malom, či väčšom gastrosvete. Prvý krát som sa s niečím takým stretla počas kurzu Matthew Kenney Culinary Fundamentals of Raw Cuisine Level 2. v Barcelone. Uchvátilo ma, že takáto mašinka vôbec existuje a ako môže za pár minút zmeniť klasickú chuť na niečo nečakané. Veľmi som sa potešila, keď mi na Facebooku vyhodilo reklamu, že už aj na Slovensku si takúto mašinku viem zaobstarať. Receptov mám v hlave viac, toto je prvý z nich.
Fusilli s paradajkovou omáčkou, zaúdenou šošovicou a medovým kozím syrom
Ingrediencie:
Polovičné balenie cestovín Barilla, uvariť podľa návodu.
200g zaváraných pasírovaných paradajok
asi 1dcl čistej vody
1 strúčik cesnaku nakrájaný na tenučké plátky
1 PL kvalitného olivového oleja
3 vetvičky čerstvého tymiánu
100g uvarenej čiernej šošovice beluga
soľ podľa potreby
1/2 dlhého korenia Piper longum od Mikori
kozí syr s medom z YEME plnochutné potraviny alebo parmezán
žerucha alebo iná chrumkavá zelená bylinka
chilli podľa chute
Postup:
Šošovicu uvaríme podľa návodu.
Na oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky, vodu, soľ, korenie, tymián. Varíme asi 10 - 15 minút. Omáčku zmiešame s cestovinami, môžeme pridať trošku olivového oleja.
Tesne pred podávaním šošovicu zaúdime údiacou pištoľou a primiešame k cestovinám. Príjemné zaúdenie dodá cestovinám netradičný nádych.
Podľa chute si na cestoviny nasypte syr, chilli a žeruchu.
Buen Provecho!
Comments