top of page
Zuzana Frešo

Brokolicové špagety v Pedasí

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Variť na dovolenke? Prečo nie?! Ja pri varení relaxujem, hlavne, keď to nemusí byť 3x denne, mesiac vkuse :)

Ako asi viete, sme v Paname a momenálne v apartmáne pri meste Pedasí, na pláži Destileros. Je to nádherné miesto, počuť a aj vidieť Tichý oceán, ľudí málo, kľud a teplo. ​Kým varím, deti sa bláznia v bazéne. Varenie na dovolenke podľa mňa musí byť jednoduché, rýchle a chutné. Hlavne, keď máte k dispozícii len dvojplatničku :)


Výhľad z kuchyne
Skromná mini kuchynka

Dnes som sa rozhodla pre BROKOLICOVÉ ŠPAGETY.

Naučila ma ich robiť moja kamoška Evka. Postup je rýchly a hlavne, potrebujeme na ne len jeden hrniec. To sa na dovolenke vždy ráta. Delikátnosť tohto pokrmu je overená rokmi talianskej rodiny, do ktorej sa Evka privydala.

Potrebujeme: cestoviny, brokolicu, parmezán, cesnak, panenský olivový olej, soľ a ideálne čerstvý rozmarín

Postup:

1. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť veľa vody. Dáme do nej cestoviny spolu s brokolicou. Varíme ich spolu a keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a chvíľu necháme v sitku.

Varenie na dvojplatničke

2. V tom istom hrnci osolíme olej, zohrejeme ho na nízkej teplote, pridáme cesnak a ak máme pesto či rozmarín. Následne prihodíme cestoviny s brokolicou a poriadne zamiešame.

3. Výsledkom sú cestoviny obalené brokolicou. Ak sa brokolicové ružičky úplne nerozpadli, môžete im pomôcť tým, že ich popučíte vidličkou.

4. Posypané parmezánom sú mňam. Nás tu taký malý parmezán stál viac ako 6,- dolárov, ale zas 100krát lepší ako tá čudná, akoby múčna "mozzarela", ktorú tu predávajú.

Inak, vedeli ste, že potraviny v Strednej amerike zväčša patria Číňanom? Postávajú pri pokladniach celé rodiny aj s malými deťmi na rukách a vykecávajú sa. Veľká haluz.

5. Hodí sa k nim aj Paradajkový šalát za 60 sekúnd, ktorého recept nájdete kliknutím TU.

Hotovo! Všetci to zjedli. Aj moja najväčšia špekulantka Nataška. Povedala, že "Mami, ja nemám rada cesnak, pesto ani brokolicu, keď sú samé. Ale keď je to všetko spolu s parmezánom a špagetami, tak je to super!".

Brokolicové špagety

TIP 1: Evka hovorí, že keď nežozeniete brokolicu, dá sa nahradiť mrazeným hráškom.

TIP 2: Ak nemáte strúhač na parmezán, nakrájajte ho na tenké plátky a rukami polámte na menšie kúsky.

Dobrú chuť.

120 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page