top of page
Zuzana Frešo

Avokádovo - cuketový tatarák nielen na Vianoce

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Neviem či ste počuli o tzv. Health Festivaloch vo firmách. Organizujú ich najčastejšie veľké korporácie alebo zahraničné firmy. Súčasťou helth festivalov sme mali možnosť byť aj my s BEFRESH mobilnou školou varenia. Ako to prebieha?

Vo firme nám vyčlenia priestor, zvyčajne zasadačku. Jediné čo potrebujeme je prístup k elektrine a vode. My si všetko prinesieme, rozložíme a sme ready na kurz. Často stretávame aj s mužským osadenstvom, Veľmi sa tešíme, že sú otvorení a hlavne, že im chutí. Z kurzu ľudia odchádzali s vetou: "Toto si urobím hneď zajtra."

Avokádovo-cuketový tatarák

2 zrelé avokáda – nakrájané na kocky

2-3 menšie cukety – nakrájané na kocky

2 PL citrónovej šťavy

1 PL olivového oleja

2 PL čerstvej nasekanej bazalky (alebo môžete pridať podľa chuti)

2-3 ČL soli

čierne korenie

Avokáda a cukety spolu zmiešame. Avokádo sa trošku rozpadne a vytvorí hmotu, ktorá bude všetko držať pokope. Bazalku nasekáme na malé kúsky. Pridáme olivový olej a citrónovú šťavu - tá slúži nielen na dochutenie, ale aj ako prevencia pred zhnednutím avokáda. Ochutíme podľa potreby a servírujeme poliate olivovým olejom.

Skúsite?

84 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page