Ja neviem ako vy, ale ja mám veľmi rada tiramisu. To pravé talianske, sladké, krémové a kávové. Nejem ho síce často, lebo nie všade ho majú naozaj dobré a poctivé. Keďže ma láka vyrobiť všetko aj v raw kvalite, skúsila som si vyrobiť tiramisu do pohára. Teda je skoro raw, pretože doň šupnem aj kvalitnú kávu - no áno... napríklad tú od Dušana Plichtu.
POWER TIRA-W-MISU
Crumble:
300g vlašských orechov, namočených na 4h. a vysušených (aspoň v servítke)
300g datlí, namočených na pol hodinu do vody, odkvapkaných
Tentokrát pomixujeme všetko spolu, aby nám ostali z orechov väčšie kúsky.
Vanilkový krém:
150g kešu orechov, vopred namočených na min. 4 hodiny
70ml javorový sirup
300ml pomarančová šťava z čerstvých pomarančov
100ml kokosový olej
1ks vanilkový lusk
Kávový krém:
150ml Power Coffee
50ml javorový sirup
100ml kokosový olej
150g kešu, vopred namočených
Nepražené kakao na posypanie.
Krémy vymixujeme zvlášť a vrstvíme do pohárov spolu s crumble. Posypeme kakaom, zachladíme a môžeme podávať.