Minule som rozmýšľala nad klasickými vianočnými koláčikmi, ktoré mi najviac chutia. Bezkonkurenčne dopadli medovníky a v tesnom závese parížske rožky. Mimochodom, už som si aj na Vianoce som objednala 25ks parížskych od Barush bakery (sladia kokosovým cukrom) a so Silviou Horeckou vybartrovala bezlepkové medovníky (teraz sa dajú kúpiť spolu s Befresh Vanilkovými rožkami v deco shope Mlsky a Mercada :)
No chcela som vyskúšať, ako by chutili raw parížske rožky. Lenka zo Zdravé pečenie sa zastavila a spolu s deťmi (ktoré vraj neholdujú vitariánskym sladkostiam) zjedli vcelku hojne. Ja som bola happy...boli to prví ochutnávači a rovno aj takíto profíci.
A môžete skúsiť aj raw parížske rožky od Raw Mother and Daughter. Majú aj videorecept, aby ste si to vedeli ľahšie predstaviť.
Tie moje Fresh Parížske rožky sa robia takto:
Korpus:
50g mandlí
50g lieskovcov
1PL medu
Mandle s lieskovcami vymixujeme na múku, pridáme med a vanilkový prášok. Vytvoríme lepkavé cesto, ktoré formujeme do rožtekov, ideálne o hmotnosti 10-12g.
Krém:
100g kešu, namočených vo vode aspoň na 4hodiny
50g datlí sukkari, alebo iných
20g kakaa natural
50ml pomarančovej šťavy
30g zrelého banánu
2PL kakaového masla
1PL agáve (ak sa vám to zdá málo sladké)
Všetky ingrediencie spolu vymixujeme do hladkej hmoty. Naložíme do plniaceho sáčku a nanesieme na rožky. Dáme schladiť. Čím je rožok studenší, tým rýchlejšie na ňom čokoláda stuhne.
Čokoláda:
100g kakaového masla
50g kakaa natural
50g kokosového cukru
Ingrediencie vymixujeme a necháme vychladiť na 31stupňov. Rožky do čokolády postupne ponamáčame, dáme na chvíľočku do chladničky a môžeme jesť. Dajte vediet, ako chutili :)
PS: Všimli ste si, ako málo sme sladili?