top of page
Zuzana Frešo

Raw guličky ako vianočné občerstvenie


Vianoce sa blížia a ja som sa rozhodla, že sa s vami podelím o jednoduché recepty, ktoré si sami doma vyrobíte za pár minút. Prvé vianočné recepty sú jednoduché raw guličky. Ak ste ešte nič raw nerobili, určite sa nebojte začať práve nimi. Sú farebne rôznorodé, chuťovo úplne odlišné, ľudmi na kurzoch otestované, dokonalé.

Postup platí pre všetky gule rovnaký:

V mixéri pomixujeme suché suroviny a vyrobíme si "múku". Potom pridáme ostatné ingrediencie. Vzniknuté cesto musí byť lepkavé, aby sa z neho dali tvoriť guličky. Ak cesto nelepí dostatočne, môžete po kvapkách pridávať tekuté sladidlo podľa vášho výberu. Odporúčam tvoriť guličky tzv. bite-size, teda veľkosti na zahryznutie, tj. 10-15g.

Matcha guličky - zelené

Matcha čaj je zelený čaj vyrobený z celých usušených lístkov. Tie sa následne pomelú na jemný prášok, ktorý sa nelúhuje, ale vo rozpustí vo vode. Konzumuje sa teda celý čajový lístok. Pre jeho jedinečnú chuť si už aj na Slovensku našiel svojich priaznivcov. V koláčoch sa skvele hodí so sviežou limetkou.

140g kešu

50g kokos strúhaný

½ČL kôry z bio citróna

5PL šťavy z citróna

1 ½ ČL matcha čaju

4-5PL tekutého sladidla ako je datlový sirup, javorový sirup, agáve

TIP: Intenzita matcha čaju je podľa mojich skúseností rôzna. Preto ho pridávajte postupne.

Čoko guličky

Lieskové orechy a kakao sú pre mňa nerozlučnou dvojicou. Toto spojenie inšpirovalo aj výrobcov populárnej Nutelly, ktorá teraz čelí veľkému bojkotu, keďže obsahuje palmový tuk. Vy si môžete skvelú dobrotu pripraviť jednoducho za pár minút doma. Použitím nepraženého kakaa do seba dostanete antioxidanty, podporíte myseľ a celkom iste budete mať úsmev na tvári.

100g lieskových orieškov

TIP: Výborné naturálne kakao z Ekvádoru a sladké datle zo Saudskej Arábie nájdete v našom eshope TU. Ak namiesto sladkých mäkkých datlí sukkari máte tvrdšie sušené, namočte ich na pol hodinu do vody, aby zmäkli a dali sa pekne vymixovať.

RaWfaello guličky

Jedine ten, kto nemá rád kokos (mám veru takú kamošku, aj som pre ňu vyšpekulovala tortu bez kokosového oleja, aby mohla ochutnať), si na tejto delikatese nepochutí. Inak je to čosi, čo budete vyjedať počas celého dňa. Popri tom je kokos prospešný aj pre naše telo. Pomáha pri liečbe zápalov, nachladnutí, kašli či dokonca pri zápche.

170g kešu

70g kokos

2ČL limetovej šťavy

4-5PL tekutého sladidla ako je datlový sirup, javorový sirup, agáve

TIP: Použitím bio kokosu dosiahnete intenzívnejšiu chuť. Guličky odporúčam naplniť jednou mandľou a obaliť v strúhanom kokose.

1 121 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page