Zdá sa, že zmrzliny v lete nie je nikdy dosť, a tak sme sa rozhodli náš mini seriál o zdravých chladených maškrtách obohatiť o ďalší recept. Ochutnajte s nami lahodnú raw nanukovú tortu, ktorú prináša skvelá spolupráca online magazínu LeMini.sk a BeFresh.sk.
Na prípravu nanukovej torty s priemerom 18 cm budete potrebovať:
Biela vrstva
1 mladý thajský kokos 120 ml kokosovej vody 200 g kešu, vopred namočených 120 ml panenského kokosového oleja 4 PL tekutého sladidla 1 PL čerstvej citrónovej šťavy 1 ČL vanilkového extraktu 2 balenia čučoriedok
Čokoládová vrstva
2 zrelé avokáda 2 PL kakaového prášku 2 PL tekutého sladidla cca 80 ml mandľového mlieka
Postup
Obe vrstvy vymixujte zvlášť (okrem čučoriedok). Nalejte bielu vrstvu, nechajte zmraziť, nalejte čokoládovú vrstvu, nechajte trošku primraziť a nakoniec navrstvite čučoriedky a bielu vrstvu. Uložte do mrazničky. Rýchle, jednoduché a nesmierne chutné!