top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Marhuľovo-čokoládový nanuk

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Vyrástla som pod Vysokými Tatrami. Možno práve preto leto nepatrilo k mojim obľúbeným ročným obdobiam. Nikdy nebolo tak naozaj horúco. Vždy som pre istotu nosila v ruksaku sveter a tenisky. Večery boli veru chladné. Keď nerátam letné dovolenky, tak celý deň a aj noc vo flipflopkách som zažila až v škole v Piešťanoch. Trvalo mi asi tri roky, kým som prestala na letné žúrky so sebou vláčiť extra oblečko.

Na teplo som si však rýchlo zvykla a na čo sa celú zimu teším je kúpanie sa v jazere a marhule. Teraz si ich môžete užívať. Dokonca už aj naša marhuľa na záhrade má prvé plody. Som si istá, že máte svoje osvedčené marhuľové recepty. Ja mám pre vás jeden úplne jednoduchý, ideálny na schladenie.

Marhuľovo-čokoládový nanuk

15 ks vykôstkovaných marhúľ

sladidlo podľa výberu (kokosový cukor, javorový sirup, agáve, med...)

3-4 PL vody

Marhule spolu s kakaom zmixujeme. V prípade potreby dosladíme a zriedime s vodou. Ak použijete práškový kakaový nápoj z Kakaoshop.sk, tak možno sladenie ani potrebovať nebudete. Prášok je totiž osladený panelou. Ako si môžete prečítať na stránke, tak panela je "tuhá šťava z cukrovej trstiny. Bez použitia chemických procesov je výsledkom výživovo-bohatý produkt, ktorý si uchováva všetky dôležité látky."

Ak sa rozhodnete pre naturálne kakao, odporúčam nanukovú hmotu dosladiť. Hladkou zmesou naplníme nanukové formy a dáme zamraziť.

Mne a mojim deťom chutili. Som zvedavá na vaše reakcie.

69 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page