top of page
Zuzana Frešo

Čokoládová klobása

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Moja prvá vianočná výzva v roku 2014 bola prerobiť klasický tradičný rodinný recept, ktorý sa skladá z čokolády na varenie, tuku, cukru a orieškov. Moja raw klobása chutí božsky a na prvý pohľad je na nerozoznanie od klasiky.

Ak ste si objednali Befresh Vianočný Balíček, tak si ju tam nájdete.

Čokoládová klobása

Ingrediencie na dve 110g klobásy

50g bio kakaa natural

50ml bio javorového sirupu

15g bio kokosového cukru

50ml bio kakaového masla

100ml bio panenského kokosového oleja

30g nahrubo nasekaných lieskovcov

30g nahrubo nasekaných vlašských orechov

30g nahrubo nasekaných mandlí

kokos na obalenie

Postup

Vo vodnom kúpeli si roztopíme kakaové maslo a kokosový olej. Vlejeme spolu s agáve sirupom a kakaom do mixéra a pomixujeme. Nelejeme do misky, dosypeme orechy, premiešame a dáme na cca pol hodiny do chladničky. Z času na čas je dobré zmes premiešať.

Pripravíme si potravinovú fóliu. Zo stuhnutej zmesi rukami vytvarujeme klobásu, dáme do fólie a zabalíme. Necháme stuhnúť v chladničke. Hotovú klobásu obalíme v kokose. Podávame nakrájanú. Skladujeme v chladničke.

Kde kúpiť

Kakaové produkty môžete TU.

Bio orechy a bio javorový sirup nájdete napríklad v predajniach BILLA.

465 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page