Moja prvá vianočná výzva v roku 2014 bola prerobiť klasický tradičný rodinný recept, ktorý sa skladá z čokolády na varenie, tuku, cukru a orieškov. Moja raw klobása chutí božsky a na prvý pohľad je na nerozoznanie od klasiky.
Ak ste si objednali Befresh Vianočný Balíček, tak si ju tam nájdete.
Čokoládová klobása
Ingrediencie na dve 110g klobásy
50g bio kakaa natural
50ml bio javorového sirupu
15g bio kokosového cukru
50ml bio kakaového masla
100ml bio panenského kokosového oleja
30g nahrubo nasekaných lieskovcov
30g nahrubo nasekaných vlašských orechov
30g nahrubo nasekaných mandlí
kokos na obalenie
Postup
Vo vodnom kúpeli si roztopíme kakaové maslo a kokosový olej. Vlejeme spolu s agáve sirupom a kakaom do mixéra a pomixujeme. Nelejeme do misky, dosypeme orechy, premiešame a dáme na cca pol hodiny do chladničky. Z času na čas je dobré zmes premiešať.
Pripravíme si potravinovú fóliu. Zo stuhnutej zmesi rukami vytvarujeme klobásu, dáme do fólie a zabalíme. Necháme stuhnúť v chladničke. Hotovú klobásu obalíme v kokose. Podávame nakrájanú. Skladujeme v chladničke.
Kde kúpiť
Kakaové produkty môžete TU.
Bio orechy a bio javorový sirup nájdete napríklad v predajniach BILLA.