Keď ma opäť zavolali do Telerána, že sa im páči téma "Raňajky inak", vedela som, že ľanové krekry spolu s malinovým džemom tam nesmú chýbať.
Som presvedčená, že tento ultra rýchly recept na fakt výborný raw džem si nájde svoje miesto aj vo vašej domácnosti. Hodí sa nielen k ľanovým krekrom, ale aj do chia pudingu, do bieleho jogurtu a keď varíte a pečiete aj na bábovku, či muffiny.
Malinový raw džem s chia
200 g mrazených malín - rozmraziť
javorový / ďatlový sirup / med
2 PL chia semienok
vanilka (nemusí byť)
Rozmrazené maliny dôkladne roztlačte vidličkou, aby v miske neostali žiadne väčšie kúsky. Podľa potreby si zmes oslaďte a pridajte vanilku. Ak ste spokojní s chuťou, môžete nasypať chia semienka. Tie využijú šťavu, ktorá vznikla rozmrazením a zmäknú. "Sliz", ktorý zároveň vylúčia džem parádne zahustí. Nechajte ho v chladničke postáť tak hodinku, ideálne cez noc a môžete konzumovať. Dobrú chuť.