top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Makovo-čokoládová torta

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Našla som cool recept na niečo ako raw šuhajdy a bola som presvedčená, že ich urobím na heloweensku párty. Lenže medzitým som ešte skočila do bratislavskej raw reštarurácie Bemba, kde mali fakt bombový makový koláč s kakaovým maslom. I keď kakaové maslo nemám, bolo rozhodnuté a z hmoty na šuhajdy sa stala plnka na tortu.

Makovo-čokoládová torta

Korpus

200g mandlí, namočených na 8 hodín, prepláchnutých a vysušených

130g ďatlí (ideálne medjool)

štipka morskej soli

Maková plnka

200 g maku

1/2 hrnčeka kokosového oleja

javorový sirup podľa chuti

Čokoládová plnka

3/4 hrnčeka kakaa z nepražených a nesladených kakaových bôbov

4-6 ks ďatlí (ideálne medjool)

1/3 hrnčeka kokosového oleja

1/2 hrnčeka javorového sirupu

štipka morskej soli

Namočíme si vykôstkované ďatle na čokoládovú plnku do roztopeného kokosového oleja (30min.) Ďatle zmäknú a lepšie sa s nim pracuje. Do ďalšej misky si v kokosovom oleji namočíme mak.

A začneme vyrábať korpus. Z mandlí, ďatlí a soli si vymixujeme lepkavú hmotu, ktorú utľapkáme do formy na klasickú tortu. Cesto nemusíte dávať aj na okraje. Kým si urobíme plnky, šupneme korpus do chladničky.

Dobre premiešame mak s olejom a so sirupom, plnka je hotová.

Čokoládová plnka vznikne, ked všetky ingrediencie vymixujeme na hladkú hmotu. Potom už len nanesieme na korpus makovú a následne čokoládovú plnku, posypeme kokosovými lupienkami, alebo ozdobíme čerstvým ovocím.

Dáme do chladničky a o pár hodín, ideálne na druhý deň si budete krájať úžasnú tortu. Na fotku sa musíte pozrieť poriadne zblízka, aby ste videli tie plnky :)

116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page